Muskelspændinger

Muskler og led
Muskelspændinger er den helt store ”gavtyv”, og forårsager et utal af problemer, som er til gene for rigtig mange. De fleste af os kender til spændinger i muskulatoren. Det kan vise sig ved nedsat bevægelighed og smerte. Oftes ses lænde- og hoftesmerter (ischais). Migræne og hovedpine kan være forårsaget af spændinger i nakke og skuldre (myoser).

Skulder og albuesmerter (tennis- eller golfalbue, frossen skulder) pga. hårdt eller uvant arbejde f.eks.kontorjob med PC, der belaster arme og skuldre hele dagen. Smerter i ben eller knæ (meniskskade) eller gigtsmerter kan skyldes en for høj muskulærspænding. Gangbesvær hos såvel ældre som yngre, kan lettes betydeligt ved at nedsætte den muskulære spænding, og derved øge blod- og iltforsyningen. Mange sportsfolk oplever smerter pga overdreven sport, eller ved overbelasting af muskulaturen evt ved for tunge løft, som crosfitog andre sportsgrene gør sig i.

Muskelspændinger er den helt store ”gavtyv” og forårsager et utal af problemer.

Andre symptomer på muskelspænding
Visse organlidelser kan afhjælpes ved at nedsætte den muskulære spænding, f.eks astma, allergi, høfeber, bihule-, kronisk blærebetændelse, prostataproblemer, hovedpine, kæbespændinger mm.

En spænding kan ligeledes forårsage mave/tarm problemer f.eks. træg mave. Når spændingen slipper, øges evnen til at udskille affaldsstoffer. Menstruationssmerter lettes også når spændingen fortager sig, ofte er det sammenspillet mellem hormoner og muskler der forårsager spændingen.

En afspændt krop skaber plads til, at vejrtrækningen kan komme helt ned i kroppen. Hvis der er skabt plads kan du ofte mærke, hvordan du egentligt har det. Kroppen er så fantastisk at, den kan behandle sig selv, når den bare får lidt hjælp.

Stress er nok den helt store skurk når vi taler muskelspændinger, så at passe og pleje sig selv på et fysisk og psykisk plan med motion, masser af frisk luft, sund ma, massage og glade tanker er nok vejen frem til en afslappet afspændt krop.

Close
Go top Ring 24 42 44 02